Во Велес почна сезоната за претстојните американските претседателски избори. Сајтови како „Resist the Mainstream“ тврдат дека ги „објавуваат вестите што меинстрим медиумите не сакаат да ги објават“, и во основа ги преработуваат и реобјавуваат вестите од американските конзервативни медиуми, вклучувајќи и теории за заговор и дезинформации околу гласачка измама.

Разликата од 2016 е што велешани сега ги заобиколуваат социјалните мрежи како Фејсбук и Твитер, и наместо тоа го таргетираат Парлер, сервис популарен кај симпатизери на десничарски каузи.

целиот текст прочитајте го на https://off.net.mk/