Вечерва на фан страната на Велес беше емитувана и втората епизода од документарната серија за Велес.

Во неа можете да слушнете и видите за бројни настани од минатото, дејци, културни манифестации. За историски моменти, како и за првото кино во градот, првиот автомобил, првите фабрики и занаетчии. Но можете да видите и за првиот автомобил кој се возел во нашиот град и за најстариот занает во светот- проституцијата, која ја имало уште пред скоро 80 години во Велес.

Погледнете го видеото

ВЕЛЕС [ЕП02] – Документарен филм

Втора епизода од документарната серија за нашиот град Велес.Следете неЧита: Aleksandar-Sashko KukulevПродукција: Визард креативитиПосетете не на: www.velesdenes.mk

Gepostet von Велес am Samstag, 25. April 2020