Уште една од низата поплаки за хуманитарните карантини од страна на Владата на Република Македонија.

Денес со свој статус се јави и велешкиот рапер, Ненад Ставровски ака Нешо Авторизација. Тој во својот статус на фејсбук се пожали на условите во кои се наоѓа во хотел во Маврово. Исто така во својот статус коментира и за нехуманиот однос при транспортот до Маврово.

Прочитајте го во целост неговиот статус:

Моментално сум сместен во “шупа” во карантин во Маврово , 3 пати пробувам да разговарам со некој кој е задолжен за нашево сместување а немам никаков документ за истово кога сум дошол тука и кога треба да си одам . Џандариве што го обезбедуваат локалов (“шупава”) со ниска интелегенција класика пробуваат на сила да одговорат на моите прашања. Полека прво локалов што има фатено тендерче да се напраи некој кеш периодов (нема ништо лошо у тоа) нема услови за само изолација од корона вирусот според заштитата на здравјето на светско ниво стандардите, немаат секојдневно санитизирање против вируси според ОПП стандарди , како второ сместени сме две лица у соба која нема провев на воздух со прозор кој не се отвора , трето кое треба да биде прво и основно самоизолација (карантин) се нарекува затоа што треба да бидеш сам изолиран против борбата со Covid 19 , четврто нема фрижидер у соба , петто со секое јадење нема никаква течност, во собите се движат мравки и инсекти како што можете да видите . Два дена го чекам тој некој си Ален менаџер на “шупава” никаде го нема затоа што немаат одговор на моите прашања оти знаат дека работат незаконски и не работат според стандардите што една самоизолација ги бара . Вчера успеав да допрам и до Др-Елена од штабот за кризи лично и се јавив на телефон , жената нема појма какви се условите во локалов и самата кажа дека у државава е хаос (иако го знам тоа) ! На крајов ќе почнам од почетокот , дојдов од Софија со такси до граница , на граница ни ги земаа пасошите и ни рекоа да останеме на страна , почекавме излезе џандарот и рече “ај пикајте се у комбено” му реков а пасошите? рече “ти не се секирај за пасопите”! Добро ајде одиме накај комбето нема место у натре па моравме еден врз друг да седиме , шоферот никаква заштита на него а најсмешното и нај мизерното беше тоа што измеѓу патнициве и шоферот имаше захевтано чаршав за спиење како заштита демек 😂😂😂 (офф мори мајко) не запира џандар и го прашува шоферот зошто не носи маска а и џандарот не носи маска (пендрак држава сте ) . Додека не возеа се осетив коо фатен имигрант на граница или коо љонга донесена на гласање од Пустец! 😂😂😂 Никој не ви бара печење да ми носите или луксуз да ми уготвите за овој карантин дајте ми место каде ќе можам да дишам воздух секако тој не ве кошта ништо , немора тендер да фаќате за воздух !!! Имајте во предвид дека веќе одлежав карантин од 20 дена у соба заклучен и сега сум пак со повторување , веќе ментално сум зарибан и имам психички напади а не го негирам карантинов поштено ќе си го одлежам само у место каде има човечки услови!!! Имајте во предвид дека џандарчињана шо сте ги стаиле да не чуваат на клепкоте ќе им се обесам секој ден од нив ќе барам одговори и еве секој ден е исто бегаат коа ќе се симнам доле неможат да ме гледаат веќе ….. И нема да престанам и пишувајте ако сакате и по 10 000 долари казни ама ја не ви ќутам и не ви трпам вакво срање што вие го манипулирате народот ај за народот веќе и не ме боли оти има многу ебани газови , за себе го правам ова и за себе ќе го пуштам својот глас , а вие браќа и сестри ќутете и трпете џамбази да ви изиграваат наоколу од нас плата зимаат уште копјето вперено накај нас !!!!!

Моментално сум сместен во "шупа" во карантин во Маврово , 3 пати пробувам да разговарам со некој кој е задолжен за нашево сместување а немам никаков документ за истово кога сум дошол тука и кога треба да си одам . Џандариве што го обезбедуваат локалов ("шупава") со ниска интелегенција класика пробуваат на сила да одговорат на моите прашања. Полека прво локалов што има фатено тендерче да се напраи некој кеш периодов (нема ништо лошо у тоа) нема услови за само изолација од корона вирусот според заштитата на здравјето на светско ниво стандардите, немаат секојдневно санитизирање против вируси според ОПП стандарди , како второ сместени сме две лица у соба која нема провев на воздух со прозор кој не се отвора , трето кое треба да биде прво и основно самоизолација (карантин) се нарекува затоа што треба да бидеш сам изолиран против борбата со Covid 19 , четврто нема фрижидер у соба , петто со секое јадење нема никаква течност, во собите се движат мравки и инсекти како што можете да видите . Два дена го чекам тој некој си Ален менаџер на "шупава" никаде го нема затоа што немаат одговор на моите прашања оти знаат дека работат незаконски и не работат според стандардите што една самоизолација ги бара . Вчера успеав да допрам и до Др-Елена од штабот за кризи лично и се јавив на телефон , жената нема појма какви се условите во локалов и самата кажа дека у државава е хаос (иако го знам тоа) ! На крајов ќе почнам од почетокот , дојдов од Софија со такси до граница , на граница ни ги земаа пасошите и ни рекоа да останеме на страна , почекавме излезе џандарот и рече "ај пикајте се у комбено" му реков а пасошите? рече "ти не се секирај за пасопите"! Добро ајде одиме накај комбето нема место у натре па моравме еден врз друг да седиме , шоферот никаква заштита на него а најсмешното и нај мизерното беше тоа што измеѓу патнициве и шоферот имаше захевтано чаршав за спиење како заштита демек 😂😂😂 (офф мори мајко) не запира џандар и го прашува шоферот зошто не носи маска а и џандарот не носи маска (пендрак држава сте ) . Додека не возеа се осетив коо фатен имигрант на граница или коо љонга донесена на гласање од Пустец! 😂😂😂 Никој не ви бара печење да ми носите или луксуз да ми уготвите за овој карантин дајте ми место каде ќе можам да дишам воздух секако тој не ве кошта ништо , немора тендер да фаќате за воздух !!! Имајте во предвид дека веќе одлежав карантин од 20 дена у соба заклучен и сега сум пак со повторување , веќе ментално сум зарибан и имам психички напади а не го негирам карантинов поштено ќе си го одлежам само у место каде има човечки услови!!! Имајте во предвид дека џандарчињана шо сте ги стаиле да не чуваат на клепкоте ќе им се обесам секој ден од нив ќе барам одговори и еве секој ден е исто бегаат коа ќе се симнам доле неможат да ме гледаат веќе ….. И нема да престанам и пишувајте ако сакате и по 10 000 долари казни ама ја не ви ќутам и не ви трпам вакво срање што вие го манипулирате народот ај за народот веќе и не ме боли оти има многу ебани газови , за себе го правам ова и за себе ќе го пуштам својот глас , а вие браќа и сестри ќутете и трпете џамбази да ви изиграваат наоколу од нас плата зимаат уште копјето вперено накај нас !!!!!

Gepostet von Nenad Stavrovski am Mittwoch, 22. April 2020