Повеќе од 125 пожарникари во Сан Франциско се борат со пожapот кој избил кај пристаништето „Рибарски прстен“, јавува CNN.

Поголем дел од пристаништето изгорело, но никој не е повреден. Локацијата целосно е евакуирана, а причината за пожарот сѐ уште е непозната.