На територијата на СВР Велес викендов биле изречени вкупно 161 казна за непочитување на Уредбата за носење на лична заштита. Од нив 107 лица се казнети во Велес, 26 во Кавадарци и 28 во Неготино.

Во период 26./27.07.2020 за непочитување на Уредбата за носење на лична заштита казнети сe 47 лица, и тоа, 36 во Велес , четири во Кавадарци и седум во Неготино.

Во период 25./26.07.2020 за непочитување на Уредбата за носење на лична заштита казнети сe 55 лица, и тоа, 32 во Велес , 12 во Кавадарци и 11 во Неготино.

Во период 24./25.07.2020 за непочитување на Уредбата за носење на лична заштита казнети сe 59 лица, и тоа, 39 во Велес , десет во Кавадарци и десет во Неготино, стои во соопштението на СВР Велес.