Според оваа тебла, во последните три дена Македонија има просек од 64 позитивни на еден милион жители или 128 дневно.

Далеку зад нас е Косово со 12 позитивни на еден милион жители, следи Србија со 10 заразени, БиХ со 7, Бугарија со 6, Албанија 5,56, Словенија 2,2, Грција 0,61, Хрватска 0,2 и Црна Гора со нула случаи.

Дали тоа значи дека во сите овие земји народот е културен, просветен, ги почитува мерките на државата, а само во Македонија народот е простачки. Или сепак, народотот си е народ, а проблем се властите и нивните мерки?

Инаку, и за муслиманите во сите овие држави беше Рамазан Бајрам на истиот датум како и кај нас.