Центарот за јавно здравје Велес денес на својот фејсбук соопшти дека за изминативе 24 часа во Велес се регистрирани 3 нови случаи од корона вирусот.

▶️Ве известуваме дека во изминатите 24 часа се регистрирани 3 нови случаи на Ковид-19 на територијата на град Велес.

▶️Кај новодијагностицираните лица тимот на Центарот за јавно здравје Велес моментално врши епидемиолошка анкета и истражување на контактите

▶️Со ова, вкупната бројка на дијагностицирани пациенти со Ковид-19 во нашиот град изнесува 69 лица од кои 11 излечени, 3 смртни случаи и 55 активни.

Почитувани сограѓани и сограѓанки,▶️Ве известуваме дека во изминатите 24 часа се регистрирани 3 нови случаи на…

Gepostet von JZU Centar za javno zdravje Veles – Higienski am Dienstag, 28. April 2020