СВР Велес поднесе 32 кривични пријави и тоа против: А.П.(38), М.Џ.(47), К.Д.(27), тројцата од Велес, А.Ј.(19), Г.Т.(40), двајцата од Неготино, Л.Х.(42) и С.Ѓ.(38), двајцата од од с.Војшанци, неготинско, поради постоење основи на сомнение за сторени кривични дела „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“.
Пријавените во периодот од 31.03.2020 до 22.04.2020 не се придржувале кон воведената мерка за ограничено движење.