8 C
Veles
понеделник, 26 октомври, 2020 | 22:29

Совети од бабите: 3-те работи кои треба да ги исфрлиме од домот за да ја спречиме сиромаштијата и несреќата

288

Овие 3 работи од секојдневието, според народните верувања, треба да ги исфрлиме од домот, бидејќи истите ја привлекуваат сиромаштијата и несреќата, при што со нивното отстранување ќе го заштитиме домот и најблиските:

1. Стар леб

Се верува дека лебот ја дава енергијата и топлината на нашето тело, тој ни е испратен одозгора и никој нема право да го исфрла. Но, сепак, најдобриот начин што да направите со стариот леб е да го дадете на бездомните животни.

2. Стари фотографии

Во секоја фотографија, па дури и фотографии од непознати личности, се крие одредена енергија и истата може да се рефлектира негативно врз нас и нашиот дом.

3. Стари часовници

 

Речиси ретко кој ги исфрла часовниците, бидејќи нивното фрлање се верува дека може да предизвика несреќа. Па затоа најдобриот начин како да се справите со истите е да ги однесете на поправка, а доколку ниту тоа не успее, едноставно складирајте ги на таванот

 

Извор :