Во ноќните часеви помеѓу саботата и неделата во СВР велес било пријавено
дека настанал пожар на ул.„Родна Ивева“ во Велес во куќа во која не живее никој.

Пожарот бил изгаснат од соседите и екипа од Територијалната противпожарна
единица Велес. Бил извршен увид на местото на настанот.