Catholic faithful wear face masks as they arrive in St. Peter's Square at the Vatican for the weekly general audience on February 26, 2020. (Photo by Tiziana FABI / AFP) (Photo by TIZIANA FABI/AFP via Getty Images)

На 337 лица им се издадени решенија за изолација, а 62 лица потпишале изјави за самоизолација во текот на изминатото деноноќие на територијата на Република Северна Македонија.

Од страна на полициски службеници, информираа денеска од МВР, извршени се контроли кај лица во изолација и самоизолација и не се евидентирани лица кои не ја почитувале мерката за изолација и самоизолација.

Регистрирани се 585 прекршоци по однос на мерката за не носење лична заштита на лице.