Програма на настани и содржини за манифестацијата „Велешко културно лето 2020”.

Организаторот го задржува правото за промена и надополнување на Програмата на настани и содржини.

Сите настани и активности кои се дел од Програмата на „Велешко културно лето 2020” ќе бидат реализрани почитувајќи ги протоколите и мерките за заштита од Ковид-19.

ДАТУМ

НАСТАН НАСТАПУВААТ ЛОКАЦИЈА  

ПОЧЕТОК

 

29.07.2020 (среда)

Јубилеен концерт

25 години „АНАБЕЛА

Балетско студио „АНАБЕЛА” Амфитеатар

Младински парк

20:00

01.08.2020 (сабота)

Целовечерен концерт на народна староградска и новокомпонирана музика

„Македонски ноти,

во чест на 2 Август

Група „СОНАТА”

Група Виртус

Амфитеатар

Младински парк

20:00

02.08.2020 (недела)

Филмска вечер

„Републиката во пламен

Видео проекција Амфитеатар

Младински парк

20:00

04.08.2020 (вторник)

Целовечерен концерт ЕВЕРГРИН поп-рок сцена Тринити бенд

R’n’B neighbors

Амфитеатар

Младински парк

20:00

05.08.2020 (среда)

Изложба на фотографии

„Велес низ старите фотографии

Историјата на Велес низ 158 фотографии од средината на XIX век до ’60 години од XX век од Марин Клифов и

Павлина Василева

Ликовен салон

19:30

08.08.2020 (сабота)

Целовечерен концерт

Џез подиум

 

Агни Авшар Квинтет Амфитеатар

Младински парк

20:00

11.08.2020 (вторник)

Промоција на поезија за возрасни

„Во градината има само љубов

Автор: Филип Димкоски

Промотор: Лила Арсова

Парк во ООУ „Васил Главинов”

19:00

12.08.2020 (среда)

Концерт на млади таленти на класична музика

„Велешки видрички

Љубица Малинова, Дора Пајдакова, Филип Костовски, Исмаил Дурмишовски

Даниела Теова

Амфитеатар

Младински парк

20:00

13.08.2020 (четврток)

Јубилејна изложба на дела во мозаична техника (ориз) Снежана Лазарова Луна Ликовен салон

20:00

 

15.08.2020 (сабота)

Целовечерен концерт на Градски камерен оркестар „Стефан Гајдов”

„Сербез класика

Членови на Градскиот камерен оркестар „Стефан Гајдов”  

Амфитеатар

Младински парк

 

20:00