На 16.07.2020 во 17.00 часот во Одделението за внатрешни работи Кавадарци била повикана Е.К.(23) од Кавадарци, поради сомнение дека како член на избирачки одбор на гласачко место бр.687 во Кавадарци на 15.07.2020 сторила кривично дело „повреда на тајноста на гласање“.

По целосно документирање на случајот ке биде поднесена соодветна пријава, информираат од СВР Велес.