На социјалните мрежи се појави објава од Димитар Ангелкоски која ги затопли срцата на сите во Македонија. Како што раскажува тој, настанот се случил утринава кога тој сретна бабичка како продава цвекиња и решил да купи едно. Во продолжение целосниот фејзбук статус кој доби многу позитивни реакции.

„Ја прашувам, колку ти се цвеќињава бабо?
– Малите 50 денари, големите 100 денари.
И викам, дај ми едно големо и ѝ давам 200 денари. Не треба кусур бабо.
-Ама синко многу ми даваш, јас некогаш цел ден седам тука за 200 денари.
Ајде сега да те сликам и ќе напишам и други да си купат цвеќе насабајле од кај тебе на Партизанска.
-Чекај да ја извадам маскава, убава да бидам.
… Среќата ја прават малите нешта“ – стои во објава на Ангелковски.

 

Ја прашувам, колку ти се цвеќињава бабо?- Малите 50 денари, големите 100 денари.И викам, дај ми едно големо и ѝ давам…

Gepostet von Dimitar Angelkoski am Mittwoch, 27. Mai 2020