Преубаво видео за селото Папрадиште, сместено во областа Азот – под врвот Солунска Глава на падините на планината Мокра – денешна Јакупица, на надморска височина од 980 метри.

Тимот на DiscoverMacedonia биле во посета на селото Папрадиште и направиле преубава репортажа.

Погледнете и топло ви препорачуваме во прва прилика да го посетите!