Во последните 24 часа, на територијата на СВР Велес за непочитување на Уредбата за носење на лична заштита казнети сe вкупно 53 лица.

Од нив 39 се во Велес, шест во Кавадарци и осум во Неготино.

Вкупно од почетокот на оваа недела во Велес се казнети 137 лица за не носење на лична заштита.