Нема владина одлука за полициски час поради зголемената појава на вирусот. Аргументите  за и против, го натераа министерот за здравство, Венко Филипче да го повлече предлогот.

Извори на Алсат од состанокот на Владата велат дека овој предлог ќе биде вратен во Комисијата за заразни болести.