Денес, градоначалникот и ,,Нексус Компани” ДООЕЛ Велес го потпишаа Договорот за јавно приватно партнерство за реконструкција – ревитализација, оперирање, управување и одржување на Офицерски дом во Велес.

Рокот на договорот е 20 години а објектот мора да биде реновиран за 12 месеци.

Годишниот концесиски надоместок е 5.440.000 денари или 88.200 евра без ДДВ, што е пистигнат на јавното наддавање одржано на 19 февруари 2020 година. Во првите 5 години приватниот партнер е ослободен од плаќање на годишниот концесиски надоместок.

Gepostet von Општина Велес am Dienstag, 23. Juni 2020