Основното јавно обвинителство Велес до велешкиот Основен суд денеска поднесе предлози за издавање казни во висина од по 800 евра против 11 лица кои го прекршиле полицискиот час.

– Лицата го прекршиле полицискиот час и биле затекнати како без дозвола се движат на различни локации низ градот спротивно на Одлуката за забрана и посебен режим за движење на територијата на Република Северна Македонија, се вели во соопштението од ОЈО.

Велешкото обвинителство предложи на обвинетите да им се изречат парични казни во висина од по 40 дневни глоби во износ од по 20 евра, односно вкупни казни од по 800 евра во денарска противвредност.​

Лицата се товарат за сторено кривично дело „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“ од член 206 став 1 од Кривичниот законик.