Малопродажната цена на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-95 се зголемува за 1,00 денари/литар, во однос на малопродажната цена утврдена со Одлуката од 27.04.2020 година и изнесува 50,50 ден/лит.

Бензинот ЕУРОСУПЕР БС-98 поскапува за 0,50 денари/литар и ќе изнесува 52,50 ден/лит.

Малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V), се намалува за 0,50 денари/литар, во однос на малопродажната цена утврдена со Одлуката од 27.04.2020 година и со тоа малопродажната цена на дизелот ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) изнесува 42,00 ден/лит.