По повод 77-годишнината од загинувањето на револуционерот и поет Коста Солев Рацин, градоначалникот на Општина Велес, Аце Коцевски и делегаци и претставници на семејството на Рацин, Советот на Општина Велес, општинската администрација, Клубот на писатели „Коста Солев Рацин”, јавните установи и СОУ „Гимназија Кочо Рацин”, денес положија свежо цвеќе пред паметниците на великанот во центарот на градот и во дворот на Гимназијата.

По повод 77-годишнината од загинувањето на револуционерот и поет Коста Солев Рацин, делегација на ОК на ВМРО-ДПМНЕ-ВЕЛЕС положија свежо цвеќе пред споменикот на великанот во центарот на градот.

По повод 77-годишнината од загинувањето на револуционерот и поет Коста Солев Рацин, делегација на ОК на ВМРО-ДПМНЕ-ВЕЛЕС положија свежо цвеќе пред споменикот на великанот во центарот на градот.

Gepostet von ВМРО-ДПМНЕ ОК ВЕЛЕС am Samstag, 13. Juni 2020