Фото: ТВ Клан Македонија

Откако вчера на социјалните мрежи се крена бура околу брусењето на симболот со Кутлеш во Крива Паланка, се огласи и градоначалникот.

Борјанчо Мицевски во изјава за ТВ Клан истакна дека нема потреба за грижа.

Тој убедува дека на ниту едно знаме, ниту еден симбол не му доликува да биде ставен на земја и да биде газен.

На местото на овој симбол ќе биде поставен симбол од грбот на Крива Паланка.

Изјава на градоначалникот на Крива Паланка Борјанчо МицевскиПрепорачува да ја прочитате и книгата на Германос Каравангелис 😝

Gepostet von Furkan Saliu am Samstag, 2. Mai 2020