9.3 C
Veles
петок, 3 септември, 2021 | 09:05

Пет причини зошто силните жени немаат среќа во љубовта

6

Убава, паметна, самостојна, силна и сама? Дали ви звучи познато? Сигурно познавате барем една ваква жена, а можеби сте и самата таква, па доколку се прашувате зошто сте слободна и покрај сите квалитети кои ги поседувате, ова се некои од причините.

Љубовта не ви е приоритет

На успешните и силни жени љубовта и врските речиси никогаш не им се приоритет. На прво место ја ставате кариерата, а доколку сте задоволни со работата – тоа ви е сосема доволно за да бидете среќни.

Се ставате на прво место

Нема ништо лошо во тоа, но може да влијае на љубовниот живот. Знајте дека не е лесно да се пронајде партнер кој ќе ви помогне да ги остварите вашите соништа и идеи, но не е ниту невозможна мисија.

Премногу бирате

За да ве освои некој маж, треба да биде на вашето интелектуално ниво. Од исклучителна важност е да има страст кон она што го работи во животот, исто како вас.

Не паѓате на лесни провокации

Мажите коишто бараат само забава, и кои се лажговци и манипулатори немаат шанси кај вас.

Не толерирате доколку не ви се допаѓа како се однесува некој

Свесни сте за тоа колку сте вредни и не зависите од другите, па ниту од некој маж. Не толерирате лошо однесување, навреди и непочитување.