На 25.04.2020 година во 10.45 часот од страна на патрола на Армијата на Република Македонија во близина на ГК 51/14 биле пронајдени пет парчиња, минско експлозивни средства-неексплодирани гранати, кои се видно обележани и обезбедени.

За настанот известени се ДОЦ при РЦ за ГР ,,ЈУГ”-Кавадарци и Дирекција за Заштита и Спасување- Струмица за натамошна постапка и подигање на гранатите.