Волонтерите на Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес во текот на оваа недела ја поделија донацијата од 151 пакет со прехрамбени прозиводи која ја добивме од Фондацијата институт отворено општество. Истата беше наменета за лица и фамилии во социјален ризик од ромска етничка заедница.

Со поделбата на овие пакети бројот на помогнати граѓани во текот на Корона кризата е над 400.

Црвениот крст останува и понатаму активен на терен. Секоја донација е добредојдена и истата се респределува во соработка со Меѓуопштинскиот центар за социјални работи и Општина Велес

ПОДЕЛЕНИ 151 ПАКЕТ НА СОЦИЈАЛНО ЗАГРОЗЕНИ СЕМЕЈСТВА ОД РОМСКА ЕТНИЧКА ЗАЕДНИЦАВолонтерите на Црвен крст на Република…

Gepostet von Црвен крст на Република Северна Македонија – Општинска Организација Велес am Donnerstag, 7. Mai 2020