Пожарникарите бурно реагираат на одлуката нивните плати да бидат намалени иако тие се на висина на својата должност во време на пандемијата со Коронавирусот во нашата земја.

Еден од нив е и Борис Трајкоски Џомба кој преку статус на Фејсбук го искажа својот револт кон власта и оваа нивна одлука.

-Како човек и како пожарникар крајно сум огорчен и револтиран со дознавањето во последен момент дека на пожарникарите ќе им бидат намалени платите…?
Најхуманата професија да се потцени!!! Пожарникарите учествуваат во сите вонредни ситуации, непогоди, земјотреси, поплави, пожари, сообраќајни незгоди ..итн.
Пожарникарите кои без прекин одеа на работа сменски изедначени со административци, со јавна администрација која работи редуцирано, или поголемиот дел од тие вработени се два месеци дома, седат дома и земаат цела плата, а да се удри по пожарникарите?
Крајно нехуман однос,..навистина нечесно…
Ако треба пожарникарите и цела плата ќе остават..ама на ваков начин кога други седат дома и цела плата земаат,а а се зема од најхуманите.
Што друго да се напише….?
Еден апел до владата да го измени својот став..кој е навистина, навистина крајно некоректен!, стои во неговиот пост на Фејсбук.

Како човек и како пожарникар крајно сум огорчен и револтиран со дознавањето во последен момент дека на пожарникарите ќе…

Gepostet von Борис Трајкоски Џомба am Donnerstag, 23. April 2020