Денес Центарот за јавно здравје- Велес информираше дека за изминативе 24 часа во Велес нема регистрирано нови случаи од корона вирусот.

Тие во својот пост на фејсбук напишаа:

▶️Ве известуваме дека во изминатите 24 часа не е регистриран нов случаj на Ковид-19 на територијата на град Велес.

▶️Со ова, вкупната бројка на дијагностицирани пациенти со Ковид-19 во нашиот град изнесува 62 од кои 4 излечени, 3 смртни случаи и 55 активни.

Почитувани сограѓани и сограѓанки,▶️Ве известуваме дека во изминатите 24 часа не е регистриран нов случаj на Ковид-19…

Gepostet von JZU Centar za javno zdravje Veles – Higienski am Donnerstag, 23. April 2020