Во изминатите 24 часа во Велес не е забележан нов случај на заразено лице со Ковид – 19, а излекувани се 5 пациенти.

Втор ден по ред нема позитивни случаи на лица заразени со коронавирусот во Велес.

Со овие денешни резултати вкупната бројка на дијагностицирани пациенти со Ковид-19 во нашиот град изнесува 62 лица од кои 9 излечени, 3 смртни случаи и 50 активни.

Почитувани сограѓани и сограѓанки,▶️Ве известуваме дека во изминатите 24 часа се не е регистриран нов случај на…

Gepostet von JZU Centar za javno zdravje Veles – Higienski am Freitag, 24. April 2020