Во изминатите 24 часа во Велес не е забележан нов случај на заразено лице со Ковид – 19, а излекувани се 10 пациенти.

Со овие денешни резултати вкупната бројка на дијагностицирани пациенти со Ковид-19 во нашиот град изнесува 77 лица од кои 29 излечени, 3 смртни случаи и 45 активни.

Почитувани сограѓани и сограѓанки,▶️Ве известуваме дека во изминатите 24 часа не се регистрирани нови случаи на…

Gepostet von JZU Centar za javno zdravje Veles – Higienski am Samstag, 2. Mai 2020