Според експертите, 20% од луѓето на планетата не знаат дека имаат Ковид-19, туку едноставно ја шират инфекцијата секој ден. Научниците открија дека постојат три знаци кои ќе ви помогнат да откриете дали навистина не сте заразени од Ковид-19.

Треба да обрнете внимание на следниве симптоми:

– Губење мирис

– Благ конјунктивитис

– Болки во стомакот

Овие се трите главни знаци што ги имаат сите асимптоматски носители на коронавирус. Со нив доаѓа постојаното чувство на замор.

За ваша безбедност и за безбедност на другите, најдобрата опција е да носите маска, особено кога разговарате со некого или во затворен простор или во јавен превоз. Користете средства за дезинфекција и држете ја социјалната дистанца, барем колку што е можно повеќе.