Оперскиот пејач Благој Нацоски кој со години живее и работи во Италија, заедно со своите братучеди диригенти, ја испеаја старата македонска песна „Што ми е мило и драго“.

Иако и тројцата се наоѓаат во три различни држави.

Еве како звучи триото македонски, а светски музички уметници од Џенова, Италија, Овиедо, Шпанија и Виена, Австрија.

Што ми е мило и драго

Today a video with my two cousins, both conductors… Денес една музичка прегратка од мене и моите братучеди диригенти.

Gepostet von Blagoj Nacoski am Dienstag, 21. April 2020