Денес на Македонија и е одобрев нов кредит од 160 милиони евра од ЕУ, а парите ќе бидат наменети за справување со корона кризата.

Станува збор за пари кои се одобрени преку инструментот за Макро–финансиска поддршка за справување со последиците предизвикани од пандемијата.

Минатата недела Македонија се задолжи со еврообврзница преку се позајмија 700 милиони евра, со камата од 3,675 проценти, а станува збор за шестгодишна еврообврзница за која ќе платиме над 150 милиони евра камата.

Со овие нови 160 милиони евра, стигнавме до сума од 860 милиони евра задолжувања за само три дена.