Согласно денешната дистрибуција заболени од корона вирусот во Македонија има вкупно 1326 позитивни на Ковид-19, а состојбата по градови е следна:

 1. Скопје – 451,
 2. Куманово – 355,
 3. Прилеп –131
 4. Тетово – 69
 5. Велес – 62,
 6. Струга – 61,
 7. Дебар – 51,
 8. Штип-34,
 9. Кочани – 28,
 10. Битола –18,
 11. Охрид –15,
 12. Гостивар –14,
 13. Кавадарци – 5,
 14. Крива Паланка-5,
 15. Гевгелија – 4,
 16. Радовиш – 4,
 17. Неготино -4,
 18. Крушево – 3,
 19. Струмица – 2,
 20. Пробиштип – 2,
 21. Кичево – 2,
 22. Македонски Брод -2,
 23. Демир Хисар – 1,
 24. Пехчево- 1,
 25. Валандово -1,
 26. Виница – 1.