Во рок на три месеци, додека Македонија се бореше и сѐ уште се бори со пандемијата на коронавирусот, во земјава се затворени голем број фирми од различни дејности.

Во март има многу повеќе згаснати фирми за разлика од месеците април и мај, покажуваат податоците на Централниот регистар, пишува Фактор.мк.

Во март се избришани околу 1.000 фирми, а во април и мај бројката се движи околу 260.

Прочитајте повеќе на Фактор.мк