Премиерката на Србија, Ана Брнабиќ ја искористи можноста во склоп на кампањата, да ја посети и Бабушница, родното село на својата мајка и таа прилика ја искористи да разговара со граѓаните, но за првпат на јавноста да и ја покаже и својата мајка.

Семеен викенд во Бабушница, родното место на мојата мајка. Уживање во убавините на нашата преубава земја и уште поголемо задоволство, можност за разговор со граѓаните – напиша на Инстаграм, премиерката на Србија.