На 13.05.2020 во 08.30 часот на ул.„Перо Видев“ во Ваташа, кавадаречко била пронајдена М.П.(17) од Гевгелија, која пред неколку дена одностно на 12.05.2020 околу пладне се оддалечила од својот дом во Гевгелија.

Таа по пронаоѓането била предадена на полициски службеници од Гевгелија.