Исчезната е 15 годишна девојка од село Сливник Велешко. Девојката се одалечила од својот дом во раните утрински часови на 17.10.2020 година во 05:30 часот.

Случајот е пријавен во СВР Велес од страна на нејзиниот родител.

„На 17.10.2020 год. во СВР Велес К.М.(58) од с Сливник, велешко, пријавил дека, неговата петнаесетгодишна ќерка се оддалечила од нивниот дом околу 05.30 часот  и сеуште не се вратила.“ известуваат од СВР Велес

Од страна на полицијата се работи на пронаоѓање на детето.