И покрај бранот врнежи што од синоќа ја зафати земјава, нивоата на реките се под просекот за април.

Според денешните хидролошки мерења, Струмица кај Ново Село и Сатеска кај Ботун се преполовени.

УХМР информира дека извесно покачување бележи Дојранското Езеро, Преспанското е незначително намалено, а Охридското е на исто ниво како априлскиот просек.