Од Општата болница во Прилеп на својот Фејсбук профил објавија дека е излекувана најстарата пациентка од коронавирус во нивното инфективно одделение. Станува збор за 85-годишната Еелена Макалоска.

-Денес имаме и причина за славење.Најстариот излекуван пациент од Covid 19 во нашето инфективно одделение.85 годишната Елена Макалоска пресреќна посака да се фотографира со дел од нашиот персонал  – стои во објавата на Фејсбук.

Денес имаме и причина за славење.Најстариот излекуван пациент од Covid 19 во нашето инфективно одделение.85 годишната Елена Макалоска пресреќна посака да се фотографира со дел од нашиот персонал .

Gepostet von Општа Болница – Прилеп am Mittwoch, 29. April 2020