Измешани се реакциите на социјалните мрежи по одлуката на денешната седница на владата да се укине полицискиот час.

Некои ја поздравуваат одлуката, а некои сметаа дека сеуште е рано да се зборува за вакво драстично намалување на мерките.

22 март беше првиот ден кога на сила стапи полициски час во Македонија поради настаната ситуација со корона кризата, а од тогаш поминаа цели 66 денови.

За жал имаше многу непочитувања и прекршување на оваа мерка, но сепак слободно може да се констатира дека велешани беа примерни граѓани.

Во продолжение погледнете ја фото галеријата од последниот ден полициски час во Велес: