20.3 C
Veles
четврток, 2 септември, 2021 | 21:46

Федерер донира 1 милион долари за 64.000 деца

18

Фондацијата Роџер Федерер издвои еден милион долари за помош на Африка.

Идејата е да се пренесат парите на семејствата погодени од кризата со коронавирусот на тој континент. Средствата ќе бидат дистрибуирани преку институции за да им помогнат на над 64,000 деца и нивните семејства.

Заедно со неговата сопруга Мирка, Роџер веќе донираше милион швајцарски франци за помош во неговата земја за време на пандемијата.