Донесена е одлука за паркинг зоните во Велес а исто така одредени се и цените според кои велешани ќе плаќаат за паркинг.

Во градот ќе постојат 3 зони со 14 подзони кои можете да ги погледнете во следната табела:

А во следната табела ќе можете да ги погледнете и цените: