Од Секторот за внатрешни работи Велес, информираат дека докторка од приватна здравствена ординација пријавила дека на преглед кај неа било донесено дете на
шестгодишна возраст, за кое истата се сомнева дека врз него има извршено полов
напад.

Според информации кои кружат низ македонските медиуми, овој хорор настан се случил во Тиквешијата. Се преземаат мерки за расчистување на случајот.