Денес вице премиерот Артан Груби во емисијата Отворено на телевизија 24 соопшти дека има 535 заболени и 6 починати од Ковод 19.

Тој потенцираше дека денес се направени 2445 трстирање. Вкупноот процент на заразени од тестирани денес изнесува 21,8 процент.

Се очекува целосниот извештај од министерството за здравство