На фејзбук се видео од жителите во населбата позната како Новите Згради, во кое тие бараат основни услови за игра на нивните деца.

Децата Петар, Марко, Давид и останатите бараат поставување на заштитна мрежа, кош и голчиња за да може нивната фудбалска екипа Спортски Велес да игра.

Со вас споделувам една детска спортска иницијатива од новата надежна фудбалска екипа Спортски Велес (Петар, Марко, Давид и други) и повик за поддршка за поставување на заштитна мрежа, кош и голчиња за децата од населбата Новите Згради да имаат безбедна спортска игра и простор за низа нови спортски успеси! – стои во видеото.

Со вас споделувам една детска спортска иницијатива од новата надежна фудбалска екипа Спортски Велес (Петар, Марко, Давид и други) и повик за поддршка за поставување на заштитна мрежа, кош и голчиња за децата од населбата Новите Згради да имаат безбедна спортска игра и простор за низа нови спортски успеси! #Велес #ОпштинаВелес #фудбал #кошарка #поддршка #донација #Борец #Вардар #Македонија #деца #млади #таленти #спорт #рекреација #АгенцијаЗаМладиИСпорт #sport

Gepostet von Stevche Dechev am Sonntag, 21. Juni 2020