Црвениот крст- Велес со трета вонредна крводарителска акција

185

Поради вонредната состојба во Република Македонија и ниското ниво на залихи со крвни единици, Црвениот крст во соработка со Институтот за Трансфузиона медицина организира трета вонредна крводарителска акција. Истата ќе се одржи на 22.06.2020 година (Понеделник)  во просториите на Ликовниот Салон со почеток од 09:00 до 14:00 часот.

Црвениот крст ги поканува сите крводарители да земат учество на крводарителската акција.

На акцијата ќе се применуваат сите стандарди и процедури согласно состојбата во која се наоѓаме.

ТРЕТА ВОНРЕДНА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ВО ВЕЛЕСПочитувани, велешани, почитувани крводарители!Поради вонредната…

Gepostet von Црвен крст на Република Северна Македонија – Општинска Организација Велес am Montag, 15. Juni 2020