Во текот на вчерашниот ден додека се вршелo ископ на земја во кругот на Зоолошката градина во Скопје, била пронајдена експлозивна направа.

Известена била Единицата за антитероризам, а од стручно лице од Дирекцијата за заштита и спасување експлозивната направа била подигната за понатамошна постапка, информира МВР.

Информацијата ја потврди и директорот на ЗОО Скопје, Ѓорѓи Галетановски.

Според него бомбата ја откриле вработените додека ја средувале градината, посочувајќи дека во моментот Зоолошката градина е затворена за посетители. Тие веднаш пријавиле до надлежните институции.

Извор :

Republika.mk