Биткоинот може да скокне на 30.000 долари до крајот на годината. Ова го тврдат познавачите на пазарот со криптовалути.

Минатата седмица биткоинот имаше вредност од 7.550 долари. Тоа беше раст од пет отсто за една седмица.

Неговата понуда станува поограничена и затоа вредноста расте.

Идниот месец можен е нов скок. Пред три години, биткоинот достигна вредност од 20.000 долари.