Два бикови влетале во публика за време на борба со бикови во Дицмо, во сплитско –  далматинската жупанија, а еден маж е префрлен во Клиничката болница во Сплит.

Мажот со полесни повреди на рамената е згрижен во болницата.

Откако биковите влетале во публиката настанала паника.

Во Дицмо оваа недела се одржува 1. „Корида“ за чие време се организираат борби со бикови.