На 56-годишниот Димче Андов од Велес итно му е потребна крвна плазма (А-негатив) од прележан пациент од Ковид-19. Тој веќе трети ден се бори за својот живот во велешкото инфективно одделение. Андов има пневмонија, а во моментов е на кислородна поддршка.

Сите оние кои се во можност да помогнат се јават на телефонскиот број 078319026.